آیا شکلات تیره سالم است؟

به گزارش کلاه عطا، حتما برای تان پیش آمده که پس از ناهار یک تکه شکلات بخورید ویا وقتی از کارتان راضی هستید ،برای تشویق خودتان یک تکه شکلات میل کنید،ولی در عین حال که از خوردن آن لذت می برید احساس گناه هم می کنید،چون می دانید که این ماده غذایی برای شما مضر است.شکلات حاوی مقادیر فراوانی شکر وچربی های ناسالم می باشد.پس کاکائوی

آیا شکلات تیره سالم است؟

آیا شکلات تیره سالم است؟

حتما برای تان پیش آمده که پس از ناهار یک تکه شکلات بخورید ویا وقتی از کارتان راضی هستید ،برای تشویق خودتان یک تکه شکلات میل کنید،ولی در عین حال که از خوردن آن لذت می برید احساس گناه هم می کنید،چون می دانید که این ماده غذایی برای شما مضر است.شکلات حاوی مقادیر فراوانی شکر وچربی های ناسالم می باشد.پس کاکائوی سالم کجارفته است؟اقوام مایا و آزتک از میوه درخت کاکائو نوشیدنی پرادویه وکف آلودی می ساختند که بخشی از فرهنگ غذایی آنها محسوب می شد.آزتک ها نمی توانستند درخت کاکائو را به خوبی در محل زندگی خود پرورش دهند،ولی این میوه آن قدر برایشان اهمیت داشت که به بخشی از پول رایج آنها برای داد وستد تبدیل شده بود.

این باور وجود داشت که دانه کاکائو دارای انرژی بسیار وخواص مفیدی برای بدن است ومی تواند برای درمان بیماری های گوناگون مورد استفاده قرار گیرد.وقتی اسپانیایی ها بر سرزمین اقوام آزتک مسلط شدند، دانه کاکائو را به همراه خودشان به اروپا بردند که به سرعت بین مردمان اروپا محبوبیت پیدا کرد.از آنجایی که کشت این درخت و پرورش آن کار دشواری بود وهزینه زیادی به همراه داشت، تا مدت زیادی فقط طبقه ثروتمند جامعه نوشیدنی کاکائو را مصرف می کردند.در ابتدا اسپانیایی ها به جای اینکه نوشیدنی کاکائو را ادویه دار نمایند ،آن را با دارچین وشکر شیرین کردند ومدتی بعد شیر هم به آن افزودند.آیا این کار حیات شکلات سالم را سرانجام بخشید؟

در بسیاری از منطقه ها اروپا از کاکائو برای درمان اسهال استفاده می کردند که هنوز هم از این درمان استفاده می گردد .آنها براین باور بودند که نوشیدنی کاکائوانرژی بخش است وبسیاری از کشیش هابرای اینکه در روزهای روزه داری بتوانند سرپابمانند نوشیدنی کاکائو می نوشیدند.انقلاب صنعتی بزرگترین تغییر را در روش استفاده از دانه کاکائو ایجاد کرد.ماشین هایی ابداع شد که می توانستند دانه کاکائو را خرد نمایند وبه شکل ورقه دربیاورند.این نوع از ماشین آلات راه را برای فراوری انبوه فراهم کردوکیفیت شکلات فراوری شده را بالا برد.به تدریج وبا پیشرفت علم انواع افزودنی ها،مواد نگهدارنده،طعم دهنده های گوناگون ورنگ های مختلف به این محصول اضافه شد.

مطالعات نشان داده اند که کاکائوی فرآوری نشده یا دانه کاکائو حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است .آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می نمایند.رادیکال های آزاد بر اثر فرایند اکسیده شدن که مدام در بدن در جریان است ایجاد می شوند.رادیکال های آزاد مولکول هایی هستند که باثبات نیستند والکترون اضافی در خود دارند.این عدم تعادل باعث می گردد که آنها به مولکول های دیگر حمله نمایند تا با کسب الکترون دیگر خود را به تعادل برسانند.در این فرآیند رادیکال های آزاد به سلول ها آسیب می زنند ودر طولانی مدت می توانند سلامتی فرد رابه خطر بیاندازند.میزان کاکائوی موجود در شکلات سفید وشکلات شیری کمتر از میزان کاکائوی موجود در شکلات تیره است.به همین سبب شکلات تیره که میزان شکلات خالص در آن بیشتر می باشد،سالم تر از انواع سفید یا شیری آن است.متاسفانه فرآیند فراوری شکلات خود بسیاری از آنتی اکسیدان ها را ازشکلات می گیردواین درباره شکلات تیره هم صدق می نماید.

این مشکل برای کسانی که خیلی شکلات دوست دارند،مشکل بزرگی می باشد،ولی درحال حاضر روشی برای حفظ آنتی اکسیدان ها ی مفید موجود در شکلات ابداع شده است.این روش فراوری متفاوت از روش سنتی است.در روش نو دانه های کاکائو را سرخ نمی نمایند وبه آنها گرما نمی دهند وبه این ترتیب آنتی اکسیدنهای مفید در دانه های کاکائو از بین نمی فرایند.در بعضی از انواع این نوع نو شکلات ،از هیچ گونه مواد افزودنی ،رنگ یا طعم دهنده استفاده نمی گردد.

منبع:دنیای تغذیه 95

منبع: راسخون

به "آیا شکلات تیره سالم است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا شکلات تیره سالم است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید